Brandbeveiliging

Brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie signaleert brand in een vroeg stadium. Brandmeldinstallaties worden onder de NEN 2535, volgens het programma van eisen aangelegd. Om de werking van de brandmeldinstallatie te waarborgen, moet deze volgens wet- en regelgeving jaarlijks worden geïnspecteerd.

Ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie heeft als doel om de aanwezigen in een pand te alarmeren bij calamiteiten. Zo kunnen zij het pand verlaten, voordat de situatie verergert. Als een brandmeldinstallatie verplicht is, dan geldt over het algemeen dat ook een ontruimingsinstallatie verplicht is. Een ontruimingsinstallatie, NEN 2575, geeft een slow-whoop signaal af, zodat de aanwezigen er op worden geattendeerd dat ze het pand moeten verlaten. Ook de ontruimingsinstallatie dient jaarlijks geïnspecteerd te worden op werking.

Brandbeveiliging van Concept Elektro

Brandveiligheid is een serieuze zaak en wij zijn gecertificeerd om brandbeveiliging aan te leggen. Zo wordt de veiligheid van uw medewerkers en eigendommen goed beschermd en voldoet u aan de wettelijke eisen. Wij leggen brandmeld- en ontruimingsinstallaties aan en verzorgen ook de verplichte jaarlijkse inspecties. Bekijk de service en onderhoud pagina voor meer informatie.

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over brandbeveiliging, wilt u een inspectie laten uitvoeren of vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.