Advies zonnepanelen

Zonnepanelen en PV-cellen

PV-cellen is een ander woord voor zonnepanelen. PV-cellen wordt als term vaker in de zakelijke markt gebruikt. De huidige generatie zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee, de omvormer ongeveer 10 jaar. Al onze hoogwaardige zonnepanelen zijn uitgerust met optimizers waarmee de panelen, onafhankelijk van elkaar, de beste prestaties leveren. U verdient uw zonnepanelen in ongeveer 8 jaar terug, afhankelijk van de helling en ligging van uw dak. Via uw smartphone of computer kunt u de opbrengst monitoren.

PV-cellen zakelijke afnemers

Daken van bedrijven zijn uitermate geschikt om PV-cellen op te plaatsen. Meestal zijn deze daken plat en is er veel ruimte om de panelen te installeren. Daarnaast is het rendement op de investering in PV-cellen rond de 15%. Een beter rendement op uw kapitaal kunt u niet krijgen. Met PV-cellen van Concept Elektro kunt u uw vastgoed naar energielabel C brengen.

Fiscaal voordeel van zonnepanelen voor zakelijk gebruik

De overheid beloont ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of duurzame energie. U betaalt daardoor maar een klein deel van de daadwerkelijke kosten van de investering.

EIA en KIA

Een fiscaal voordeel geeft de energie-investeringsaftrek (EIA). Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar.

Vragen of offerte?

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen of wilt u vrijblijvend een offerte op maat ontvangen, neem dan contact met ons op.