Camerabeveiliging steeds geavanceerder

In eerdere artikelen beschreven wij al hoe snel de technologische ontwikkelingen gaan. Dat geldt niet alleen voor brand- en inbraakbeveiliging, maar zeker ook voor camerabewaking. Camera’s maken tegenwoordig vrijwel altijd onderdeel uit van de beveiligingsoplossing. In dit artikel bespreken wij waar u vooral op moet letten bij de aanschaf van camerabeveiliging.

Camerabewaking
Er verschijnen vrijwel dagelijks nieuwe camerasystemen of uitbreidingen en updates van systemen op de markt en het is daardoor voor de meeste bedrijven en personen onmogelijk om alle ontwikkelingen bij te houden. Omdat wij iedere dag beveiligingssystemen installeren bij onze klanten zorgen wij uiteraard dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Met onze actuele kennis en expertise helpen wij u graag de juiste afwegingen en keuzes te maken.


Camerabeveiliging kenmerken
De ontwikkeling van camera’s en camerasystemen gaat zoals gezegd enorm snel. Het aanbod is overweldigend en al snel zie je door de bomen het bos niet meer. U kunt onder meer kiezen uit draadloze camera’s, IP-camera’s en spionagecamera’s om de belangrijkste categorieën te noemen. Er zijn veel verschillende systemen waarbij de een zich het beste leent voor uw winkel, pand, bedrijf of terrein, en weer een ander voor uw huis. En dan is er nog een onderscheid tussen systemen bedoeld voor buiten, binnen of beide.

Voor u als gebruiker zijn in alle gevallen een aantal aspecten van doorslaggevend belang om in uw zoekproces mee te nemen. Deze aspecten spelen bij iedere afweging voor een camerasysteem een belangrijke rol. Denk hierbij aan de kwaliteit van het (opgeslagen) beeld, het gebruiksgemak, de kosten en de beveiligingsmogelijkheden van het systeem zelf. Hoeveel megapixel moet de lens van de camera hebben? Hoever wilt u kunnen inzoomen? Wilt u nachtzicht? Wilt u dat de camera ‘rond’ kan kijken door te kunnen pannen en tilten, zodat u mogelijk minder camera’s nodig heeft? Welk budget heeft u beschikbaar? En zo zijn er meer vragen die relevant zijn.

De huidige alarmsystemen met camera’s zijn meestal uitgerust met hoge resolutie IP-camera’s. Deze digitale camera’s zijn onderdeel van het IoT, het Internet of Things, en kunnen dus allerlei informatie verzenden en ontvangen via een computer, tablet of smartphone. Dat biedt veel voordelen. Zo kunt u de beelden live zien, of terugkijken, op uw tablet of smartphone. Ofwel op iedere locatie ter wereld waar u met internet verbonden bent. Ook heeft u vaak zelf opties om de registratie in te stellen waardoor u beelden makkelijker kunt vinden en terugkijken. Daarnaast kan de camera een alarm aan u doorgeven waardoor u een seintje krijgt als er iets ongebruikelijks gedetecteerd wordt. Daarbovenop is een IP-camera vaak goedkoper in het gebruik, omdat het niet altijd nodig is – naast voeding - extra bekabeling aan te leggen aangezien de camera’s zijn aangesloten op het internet.


Concept Elektro is uw adviseur en installateur
Concept Elektro installeert al vele jaren brand, inbraak en camera installaties bij bedrijven en
particulieren. Wij zijn goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en wat dit kan betekenen voor uw veiligheid. Camera’s zijn er in vele soorten en maten. Voor het beste advies komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Het vakgebied ontwikkelt zich steeds verder en dat zal zo blijven. Alleen door de ontwikkelingen op de voet te volgen, kunnen wij zorgen dat we u nu en straks goed adviseren en de juiste oplossingen bieden. Als u, of uw bedrijf, op het punt staat te investeren in een elektrische installatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag de juiste keuzes te maken. 


Wilt u meer weten?
Wij helpen u graag de juiste keuzes te maken.