Projectleider elektrotechniek Jeffrey deelt zijn ervaringen

Projectleider elektrotechniek Jeffrey deelt zijn ervaringen

Na dertien jaar in de beveiligingstechniek was Jeffrey op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij vond deze bij Concept Elektro, waar hij in 2022 is gestart als projectleider elektrotechniek. Waarom maakte hij de overstap en hoe ervaart hij de organisatie? Als relatieve nieuwkomer in het team biedt hij met dit artikel een inkijkje in het bedrijf en team. Misschien wel één van de meest opvallende dingen binnen Concept Elektro vindt hij de familiaire sfeer en aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling.

 

Start in beveiligingstechniek

Jeffrey is direct uit de middelbare school aan het werk gegaan, in combinatie met één dag school voor vakinhoudelijke opleidingen. Hij is gestart met de basisopleiding elektronica en heeft zich daarna verdiept in beveiliging. In de afgelopen dertien jaar is hij bij zijn vorige werkgever, gespecialiseerd in brand- en toegangsbeveiliging, doorgegroeid van hulpmonteur naar leidinggevend monteur en uiteindelijk projectleider.   

“De beveiligingstechniek was heel leerzaam en interessant, maar ik heb mij in de afgelopen jaren verder ontwikkeld en kwam op een punt waarop ik meer wilde. Toen vond ik het tijd om verder te kijken.”

 

Nieuwe kansen als projectleider bij Concept Elektro

Via via kwam Jeffrey in contact met Edwin, directeur bij Concept Elektro. Ze gingen in gesprek en het was een match op drie fronten:

  • Perspectief
  • Breed aanbod van diensten, producten en werkzaamheden
  • De manier van ondernemen

Perspectief

“Ik was op zoek naar een plek waar ik me verder kon ontwikkelen. In andere gesprekken met potentiële werkgevers voelde het meedenken vaak als de spreekwoordelijke worst die je wordt voorgehouden. Bij Edwin kreeg ik direct het gevoel dat hij écht mee wilde denken en niet alleen maar probeerde om mij binnen te halen.” Dat gevoel is in de eerste maanden ook bevestigd, “Edwin zit er bovenop om in de gaten te houden wat mensen willen en nodig hebben om zich te ontwikkelen en gelukkig te blijven in het werk.”

 

Breed aanbod van diensten, producten en werkzaamheden

Zijn werkzaamheden en ontwikkeling als projectleider elektrotechniek is een stuk breder dan Jeffrey gewend is. Concept Elektro biedt installatie, service en onderhoud voor brand- en toegangsbeveiliging, maar ook voor verlichting, zonnepanelen, laadpalen en andere elektrotechnische installaties voor particulieren en bedrijven. Daarnaast is hij bij Concept Elektro niet alleen verantwoordelijk voor verschillende projecten, maar werkt hij ook met en voor sales aan nieuwe opdrachten.

Jeffrey-concept-elektro

De manier van ondernemen

Ook de manier van ondernemen door Edwin bij Concept Elektro heeft indruk gemaakt. “Edwin is open en recht door zee. Hij is een echte ondernemer die over alles nadenkt. Hij maakt natuurlijk de afweging tussen kosten en opbrengsten, maar vertrouwen is ook heel belangrijk. Juist daardoor maakt hij in mijn ogen echt andere keuzes.”

 

Typisch Concept Elektro

Nu Jeffrey een tijd bij Concept Elektro werkt, vallen hem een aantal dingen op die je typisch Concept Elektro kunt noemen: de familiare sfeer en platte hiërarchie. “De onderlinge samenwerking is goed en mensen staan echt open voor elkaar, daardoor voelde ik mij al snel op mijn plek.” De platte hiërarchie valt vooral op in de besluitvorming: iedereen mag meedenken, vergaderen is meestal niet nodig en beslissingen worden vlot genomen.

Werkzaamheden projectleider elektrotechniek

De dagen van een projectleider elektrotechniek zijn zeer divers. Ongeveer 80% van de tijd is Jeffrey bezig met de voorbereiding en dagelijkse leiding aan projecten of calculaties en offertes voor mogelijke nieuwe opdrachten. Als projectleider ben je van A tot Z bij een project betrokken, hierdoor ziet Jeffrey de mogelijkheden én is het makkelijker voor hem om de verwachtingen van de opdrachtgever te overtreffen.

Naast de dagelijkse leiding aan projecten of voorbereiding voor potentiële opdrachten werkt Jeffrey aan het verbeteren van processen binnen de organisatie, bijvoorbeeld door collega’s te helpen bij de implementatie van nieuwe software of de optimalisatie van processen.

“De afwisseling maakt het werk voor mij zo leuk. De werkzaamheden als projectleider zijn per project al heel divers en door mijn betrokkenheid bij sales en de interne organisatie werk ik niet alleen in het bedrijf, maar ook aan het bedrijf.”

 

Vacatures Elektrotechniek

Het team van Concept Elektro is altijd op zoek naar nieuwe collega’s, zoals (leerling) monteurs, leidinggevend monteurs en projectleiders. Maar wie is dan de ideale collega? Daarover zegt Jeffrey:

“Onze ideale collega is gemotiveerd. Het is niet erg als je iets niet kan, maar je moet het wel willen leren. Bij Concept Elektro word je aangenomen op mentaliteit, we trekken graag mensen aan met passende normen en waarden. Kennis en skills kan je hier leren. Als je de ambitie hebt om jezelf te ontwikkelen, moet je écht bij Concept Elektro zijn.”

Meer weten over onze vacatures elektrotechniek? Bekijk onze vacatures of neem contact op via 023-5622763 of [email protected]

023 - 562 2763
[email protected]