Inbraakbeveiliging: hoe bepaalt u welk systeem u nodig heeft?

Inbraakbeveiliging: hoe bepaalt u welk systeem u nodig heeft?

Gelegenheid maakt de dief. Inbraakbeveiliging voorkomt in veel gevallen een inbraak of zorgt dat de inbreker snel weer zijn hielen licht. Natuurlijk is goed hang- en sluitwerk de basis, maar als een potentiële inbreker ziet dat er ook een inbraaksignaleringssysteem aanwezig is, dan wordt de kans veel kleiner dat het misgaat. Wij werken met verschillende systemen die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende situaties. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste keuzes die u moet maken om de voor u geschikte oplossing te bepalen.

Inbraakbeveiliging

Bij beveiliging is in de loop der jaren steeds meer elektronica komen kijken. Zeker voor het voorkomen van of snel kunnen optreden bij inbraak is deze ontwikkeling zeer gewenst. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de alarmsystemen, camerasystemen en bewegingsmelders bij gebouwen, industrieterreinen en veel huizen. Bij steeds meer woningen, in alle prijsklassen, zien we camera’s en andere elektronische hulpmiddelen verschijnen. Deze ontwikkeling neemt alleen maar toe.

De voordelen zijn helder: elektronica helpt ons om onregelmatigheden, of het nu gaat om inbraak of andere verstoringen, snel te detecteren en te signaleren, zodat daar onmiddellijk actie op ondernomen kan worden.

beveiligingscamera inbraakbeveiliging

Alarmsysteem bedrijfspand en woning

De eerste vraag die u uzelf moet stellen, is of u een draadloos of een bedraad systeem wilt. De betrouwbaarheid van beide systemen is vergelijkbaar en dan lijkt de keuze voor draadloos snel gemaakt. Echter, een bedraad systeem heeft minder onderhoud nodig en kent minder storingen van buitenaf.

Logischerwijs heeft een draadloos systeem als voordeel dat je geen kabels hoeft te trekken. Het nadeel is dat u om de paar jaar de batterijen moet vervangen. Daarnaast is een draadloos systeem ook niet in alle situaties toegestaan.

Een tweede belangrijke vraag is welke toepassingsmogelijkheden u wenst. Hierin kunt u kiezen van een simpel systeem dat alleen hoeft af te schrikken tot een uitgebreider en betrouwbaarder systeem dat gekoppeld kan worden aan een meldkamer. Denk hierbij ook aan de ontwikkelingen op IoT-gebied, het Internet of Things domein. Steeds meer apparaten zijn onderling te koppelen en hebben een eigen IP-adres. Kan het systeem dat u voor ogen heeft communiceren met apparatuur van derden? Als u bijvoorbeeld op uw telefoon een melding krijgt dat het alarm afgaat, dan wilt u mogelijk direct de verlichting op afstand in kunnen schakelen.

Een uitgebreider systeem maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld brandmelders aan het alarmsysteem te koppelen. Het koppelen van meerdere systemen verhoogt de veiligheid.

Een derde relevante vraag is of het systeem met u mee moet kunnen groeien. Als in de toekomst mogelijk bijgebouwd gaat worden, is het verstandig nu al met die mogelijkheid rekening te houden bij de aanleg van het alarmsysteem. En als we een alarmsysteem aanleggen, checken wij ook meteen of het wenselijk is om rookmelders te installeren, dan voldoet u ook aan de eisen van het bouwbesluit.

Uiteraard willen we de aanschaf van een systeem niet ingewikkeld voor u maken. Wel willen we zorgen dat u weloverwogen de beste keuze maakt. Daarom stellen wij u, als we hierover met elkaar in gesprek zijn, nog een paar vragen om u het beste advies te kunnen geven. Maar bovenstaande zijn de belangrijkste.

Kosten beveiliging

Een inbraakalarmsysteem aanleggen en inrichten is maatwerk. Het kan gaan om een op zichzelf staand, eenvoudig systeem of een geïntegreerd systeem met bijvoorbeeld camerabewaking en toegangscontrole.

Of het nu gaat om grote bedrijven, kleinere winkels of woonhuizen, uw specifieke situatie wordt grondig geïnventariseerd waarbij uw wensen en budget uiteindelijk bepalen hoe uw inbraakpreventie ingericht wordt.

Concept Elektro is uw adviseur en installateur

Concept Elektro installeert al vele jaren brand, inbraak en camera installaties bij bedrijven en particulieren. Wij zijn goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en wat dit kan betekenen voor uw veiligheid. Het vakgebied ontwikkelt zich steeds verder en dat zal zo blijven. Alleen door de ontwikkelingen op de voet te volgen, kunnen wij zorgen dat we u nu en straks goed adviseren en de juiste oplossingen bieden.

Als u, of uw bedrijf, op het punt staat te investeren in een elektrische installatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag de juiste keuzes te maken.

Wilt u meer weten?

Wij horen graag van u! Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn en/of abonneer u op de nieuwsbrief.

Inbraakbeveiliging | Concept Elektro Installateur Hoofddorp

023 - 562 2763
[email protected]