Werkgeverschap volgens Concept Elektro Directeur Edwin Henzen

Werkgeverschap volgens Concept Elektro Directeur Edwin Henzen
Concept-Elektro-Edwin Henzen

Hoe vind je als elektrotechnisch monteur, leidinggevend monteur of projectleider in de elektrotechniek de werkgever waar je je thuis voelt en waar je je echt kan ontwikkelen? In deze branche heb je het als werkzoekende tegenwoordig voor het kiezen. Ieder bedrijf staat te springen om goed personeel. Maar niet ieder bedrijf is hetzelfde, dus hoe vind je nu het bedrijf dat het beste bij jou past? Edwin Henzen, directeur van Concept Elektro, heeft een paar duidelijke overtuigingen en opvattingen over hoe hij vindt dat je met personeel om moet gaan. In dit artikel gaan wij in op zijn visie op goed werkgeverschap en wat hij voor zijn werknemers kan en wil doen.

 

Directeur en werkgever in elektrotechniek

Edwin werkt al lang in de elektrotechniek. Toen hij ooit zelf als starter in loondienst begon, kwam hij er al snel achter dat hij ondernemer is. Hij werkte een tijdje in de Verenigde Staten en zag dat de Amerikaanse werkgever ongeïnteresseerd in de mens en heel hiërarchisch is. Dat was een bijzondere en vooral leerzame ervaring, omdat het Edwins gevoel en opvatting versterkt dat pas als de werknemer het echt naar zijn zin heeft en zich thuisvoelt, dat hij het beste werk levert. Edwin vindt de mens achter zijn werknemer wel heel belangrijk en begrijpt heel goed dat er een win-win situatie moet zijn. Daar wordt iedereen beter van.

“Waarom doe je dingen zoals je ze doet? Waarom behandel je mensen op een bepaalde manier? Omdat je zelf ook zo behandeld wilt worden. Dat is voor mij de leidraad voor alles. Dat geldt denk ik voor iedereen die daarover nadenkt.”

Edwin vindt het vooral belangrijk om mensen op te leiden. Je zou kunnen zeggen dat het meer een familiebedrijf is, waarbij werknemers helpen groeien en ze daar goed bij begeleiden, één van de belangrijkste doelen is. Edwin weet zeker dat dat de beste manier is om samen optimaal te presteren. Hij wil een gezond bedrijf, voor iedereen. Daar hoort bij dat iedereen merkt dat je zelf invloed hebt en bijdraagt aan het gezamenlijke succes.  

Mindset: direct en eerlijk

“Eerlijkheid en directheid zijn voor mij de belangrijkste waarden en bepalend voor alles. Als je het ergens niet mee eens bent, dan wil ik dat graag meteen bespreken. En als je een fout maakt, probeer dat niet te verbloemen, maar kom er meteen mee. Van fouten leer je door ze te bespreken, op te lossen en af te ronden.” Door zelfreflectie en open, constructieve feedback zorgt Edwin er samen met zijn werknemers voor dat het een volgende keer goed gaat. Natuurlijk uit hij ook zijn waardering en doen collega’s dat ook onderling, daar is bij Concept Elektro alle ruimte voor. 

Duurzaam | Concept elektro | Hoofddorp

Specialisten in elektrotechniek opleiden 

Een groeiend bedrijf heeft op alle niveaus mensen nodig. De samenwerking tussen monteurs op verschillende niveaus zorgt ervoor dat werknemers groeien in hun vak en elkaar opleiden. Uiteraard speelt Edwin daar een belangrijke rol in. Hij vindt niets mooier dan te zien dat werknemers op hun plek zijn, zich onderdeel van de familie voelen en hun eigen ambities waarmaken. Daarbij krijgt iedereen de ruimte en verantwoordelijkheid om zelf beslissingen te nemen. Binnen Concept Elektro willen we iedereen helpen kansen te pakken en ambities te realiseren, maar als jij gewoon je werk wilt doen zonder grootse toekomstplannen, dan is dat ook prima. 

“Het draait om mindset. Wat ga jij doen om jouw wensen te realiseren? Als werkgever denk ik met je mee, ook vanuit persoonlijke interesse. Ik ben op zoek naar motivatie, kijk of die oprecht is en of iemand bereid is te doen wat nodig is. Werknemers moeten beslissingen nemen en tevreden durven zijn met dat besluit. Want wanneer is een beslissing goed? Dat het ook anders kan, betekent niet dat het niet goed is.”

Edwin kan uitgebreid vertellen over de achtergrond van elke medewerker. Hij lijkt eigenlijk een coach die iedereen anders benadert, omdat dat het meest effect heeft. Iedereen is anders en verdient een persoonlijke benadering. 

“De één wordt het liefst uitgedaagd met een lastige klus en zoekt dat zoveel mogelijk zelf uit. De ander wil graag alles van tevoren overleggen, rustig werken en controle hebben. Daar houd ik rekening mee in de afspraken die we met elkaar maken.” 

Iedereen verdient een kans 

Een bedrijf functioneert het beste met een heterogene samenstelling. Bij Concept Elektro is dat niet anders. De werknemers hebben natuurlijk allemaal een elektrotechnische achtergrond, zijn degelijk geschoold en houden hun vakkennis goed bij. Maar Edwin kijkt echt verder dan dat. Net zo, of misschien zelfs nog meer, beslissend voor een succesvolle werknemer is de mentaliteit. Niet iedereen heeft dezelfde achtergrond en niet iedereen heeft een even smetteloos blazoen. Edwin let vooral op drive en charisma. Tijdens sollicitatiegesprekken let hij heel erg op de houding van degene die tegenover hem zit. Zo vertaalt hij zenuwachtigheid vaak als betrokkenheid. 

“Als iemand een beetje zenuwachtig is voor het gesprek, dan weet ik dat die persoon het graag wil. Dat zegt mij dus meer over zijn motivatie, dan over sociale interactie over verlegenheid. Voor mij is mentaliteit en motivatie leidend.”

toekomst-in-elektrotechniek

Personeel en toekomst van elektrotechniek

Zo komen vanzelf de mensen naar boven drijven die de zelfredzaamheid en stabiliteit van de organisatie waarborgen. Bij Concept Elektro voelen werknemers de ruimte om zelf initiatief te nemen en krijgen ze de kans zich verder te ontwikkelen. Zo krijgt Edwin de ruimte om nog meer bezig te zijn met de toekomst van het bedrijf. Het is immers een branche waarin veel verandert. Een ondernemer moet een visie hebben en tijd besteden aan wat het bedrijf over 5 à 10 jaar moet doen. “Hoe verandert de business en welke gevolgen heeft dat voor mijn bedrijf?”

Zie jij toekomst in elektrotechniek?

Spreekt bovenstaande verhaal je aan en zie jij een toekomst voor jezelf in elektrotechniek? Twijfel dan niet en neem contact op met Concept Elektro. We zijn altijd op zoek naar verschillende experts in elektrotechniek zoals monteurs en projectleiders, óf mensen die hun eerste stappen in elektrotechniek willen zetten. Edwin komt graag met je in contact.

Meer weten over onze elektrotechniek vacatures? Ontdek of jouw ideale vacature nu online staat of neem contact op via 023-5622763 of [email protected]

023 - 562 2763
[email protected]