Laadpaal installatie bij uw bedrijf of thuis

Laadpaal installatie bij uw bedrijf of thuis
Laadpaal-installatie-bij-uw-bedrijf

Laadpaal installatie

Rijdt u elektrisch of bent u van plan elektrisch te gaan rijden? Dan is een laadpaal, thuis of op kantoor, onmisbaar. Maar hoe kiest u de juiste laadpaal en wat komt er kijken bij een installatie? Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden, zodat we samen de juiste laadpaal installeren. Onze elektrotechnische experts verzorgen al ruim 16 jaar alle soorten elektrische installaties voor bedrijven en particulieren, van verlichting en beveiligingsinstallaties tot zonnepanelen en laadstations. Naast advies en installatie voorzien wij ook in service en onderhoud. Bent u geïnteresseerd in een laadpaal bij u thuis of op uw bedrijf? Wij helpen u graag verder met advies en installatie.

laadpaal-installatie-populariteit

De populariteit van laadpalen

In onze transitie naar duurzame energie en een duurzamere economie wint de elektrische auto snel aan populariteit. Deze ontwikkeling vraagt ook om een nieuwe infrastructuur voor het laden van al deze auto’s, dat kan langs de (snel)weg, bij bedrijven of bij woningen. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden en kosten.

Ons advies is gebaseerd op onze kennis over en ervaringen met het plaatsen van laadpalen, maar ook op de nieuwe ontwikkelingen bij en innovaties van onze leveranciers. Wij bieden altijd een toekomst advies op maat én nemen binnen 48 uur na de aanvraag contact met u op. Wilt u advies of vrijblijvend vragen stellen? Neem dan gerust contact op.

elektrotechniek

 

 

Whitepaper over laadpalen

Meer weten over elektrische laadpalen? Wij schreven een uitgebreid whitepaper waarin we alle belangrijke zaken rondom elektrische laadpalen bespreken.
   

   

  Laadpaal-installatie-voor-uw-elektrische-auto

  Installatie laadpaal thuis of op werk voor het laden van uw elektrische auto

  Gemeentes creëren de laatste tijd veel parkeerplekken met laadpalen in de buurt voor mensen die elektrisch rijden. Jammer genoeg zijn zulke laadpalen vaak bezet. Erg vervelend als dit bij u gebeurt en daarom verlangen steeds meer mensen naar een eigen laadpaal op werk of thuis. Veel mensen willen een laadpaal aanschaffen maar weten niet waar ze moeten beginnen. Concept Elektro adviseert u over de juiste laadpaal en installeert deze. Ons team heeft ruim tien jaar kennis en ervaring in het installeren van laadpalen bij bedrijven en particulieren. Ook zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten wij exact wat dit betekent voor uw energievraag. Wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact met ons op!

  laadpaal-installaties

  Welke laadpaal installatie heb ik nodig? 5 afwegingen

  Bent u benieuwd hoeveel laadpalen nodig zijn voor uw bedrijf en welke laadpaal het beste bij u of uw organisatie past? Laadpalen zijn er in vele soorten en maten en ze worden steeds geavanceerder, de juiste laadpaal kiezen kan dan ook lastig zijn. Wij helpen u graag op weg en hebben daarom de vijf belangrijkste afwegingen op een rij gezet:

  • Hoeveel laadpalen heb ik nodig?
  • Welk laadvermogen heb ik nodig?
  • Hoeveel vermogen heb ik beschikbaar?
  • Over welke informatie over het gebruik wil ik beschikken en hoe wil ik dat monitoren?
  • Welke ontwikkelingen verwacht ik de komende jaren voor mijn bedrijf en wagenpark?

  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We gaan in gesprek over bovenstaande vragen, maar bespreken bijvoorbeeld ook energieopslag. Met energieopslag kunt u de energiekosten van uw laadpalen drastisch verlagen, waardoor de terugverdientijd van uw investering wel eens een stuk korter kan zijn. Goed advies vinden wij cruciaal, daarom gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Uiteraard zijn wij ook graag van A tot Z betrokken bij de installatie van uw laadpalen.

  laadpalen-installatie

  Welke laadpaal heb ik nodig?

  Concept Elektro is gespecialiseerd in het aanleggen van laadpalen bij bedrijven. Ook doen wij steeds meer voor particulieren die een laadpaal nodig hebben. Wij bieden u verschillende keuzes in laadpalen en adviseren u het geschikte type laadpaal. Wij zorgen dan ook voor de installatie van deze laadpaal en leveren deze bedrijfsklaar op. We gebruiken de laatste technologie om de auto optimaal te laden en vragen krachtstroom bij uw netwerkbeheerder aan, wanneer we de laadpaal plaatsen. Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare stroom. Interesse in een laadpaal bij uw bedrijf of bij u thuis?

  parkeerplek laadpalen

  Verschillende typen laadpalen

  Uit welke type laadpalen kan ik kiezen en welke is het beste voor mijn bedrijf of bij mij thuis? Concept elektro biedt 3 verschillende typen laadpalen aan die aantrekkelijk zijn voor u:

  • Slim laden
  • Standaard laden
  • Snel en slim laden

  Met het type slim laden is het erg voordelig om uw auto op te laden. Slim opladen is namelijk een technologie die het oplaadproces optimaliseert om verstoringen tot een minimum te beperken en het gebruiksgemak te maximaliseren. Slimme laders kunnen bijvoorbeeld oplaadtijden plannen die samenvallen met daluren, zodat u geld bespaart.

  Standaard laders zijn voor bedrijven vaak erg handig. Veel particulieren willen een elektrische auto ook graag buitenshuis laden, bijvoorbeeld op hun werk, bij een winkel of restaurant. Een standaard laadpaal voor de deur gebruikt u zonder ingewikkelde processen: Inpluggen, laden en betalen. De laadpalen zijn heel eenvoudig in gebruik en schaalbaar, dus aantrekkelijk voor organisaties met behoefte aan meerdere laadpalen.

  Snel en slim laden is de derde optie die we graag toelichten. Met een snellader is het mogelijk om 250 km te laden in 1 uur tijd. Ideaal als u maar kort ergens op locatie bent en nog weinig kilometers vermogen hebt.

  Wij adviseren u graag over welke laadpaal bij uw past en of u genoeg capaciteit heeft voor een snellader.

  Laadpaal installatie: service en onderhoud

  Om te zorgen dat uw laadpaal altijd goed blijft werken op zowel korte als lange termijn werken  wij met een serviceplan waarbij we de laadpalen onderhouden en inspecteren. Met periodiek onderhoud zorgen wij voor een optimale prestatie van de laadpaal en een langere levensduur. Daarnaast verkleint onderhoud de kans op storingen en stilstand. Ondanks dat het laadstation onderhoudsvriendelijk is, verdient het de voorkeur om ieder jaar gecheckt te worden, zeker bij dagelijks gebruik van het laadstation.

  Het onderhoud van een laadstation ziet er als volgt uit:

  • Beproeven aardlekschakelaars
  • Controle van de veiligheidsaarding
  • Inspectie van de laadkabel en/of laadcontactdoos
  • Testen laadpaal op werking. Indien geen auto aanwezig is wordt er een laadsessie gesimuleerd
  • NEN1010 controle meterkast & inspectie van de groep die het laadstation beveiligt
  • Infrarood inspectie van binnenwerk laadstation & meterkast
  • Controleren van aandraai momenten
  • Reinigen van het laadstation aan de binnen- en buitenzijde
  • Opstellen van het meetrapport

  Neem contact op voor verdere informatie over de kosten hiervan en wat wij kunnen betekenen voor u!

  Kosten laadpaal

  Laadpaal installatie kosten

  De bovenstaande factoren bepalen de kosten voor uw laadpaal installatie. U heeft gezien hoeveel mogelijk is en dat de keuzes zeer uiteenlopen. Afhankelijk van de keuzes die u maakt, zijn er minimaal 4 factoren die bijdragen aan de kosten,namelijk:

  • De kosten van de laadpaal
  • De kosten voor het installeren van een laadpaal en het aanpassen van de infrastructuur
  • Kosten voor de elektriciteit
  • De kosten voor de service en onderhoud van de laadpaal

  2 factoren dragen bij aan het verlagen van uw investering, hier adviseren wij u graag over:

  • Abonnementen om inkomsten te genereren
  • Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

  Grofweg moet u rekenen op een investering tussen € 600,- en € 2.500,- voor de aanschaf van een laadpaal. Geïnteresseerd in een laadpaal bij uw kantoor of thuis?

  Nieuws

  Kosten installeren laadpaal

  Kosten installeren laadpaal

  Plaatsen van laadpalen voor uw elektrische auto

  Plaatsen van laadpalen voor uw elektrische auto

  Welke laadpaal installatie heb ik nodig? 5 afwegingen

  Welke laadpaal installatie heb ik nodig? 5 afwegingen

  Contact

  Een storing melden of een vraag stellen? Bel direct of vul het formulier in.

  023 - 562 2763   023 - 562 2763
   [email protected]