Laadpaal elektrische auto

Laadpaal elektrische auto

Laadpalen voor bedrijven

Concept Elektro is gespecialiseerd in het aanleggen van laadpalen bij bedrijven. Bij grotere panden kunnen meerdere laadstations geplaatst worden. Wij richten de laadstations dan in met smart balancing. Met dit systeem wordt rekening gehouden met het beschikbaar vermogen en gewenst vermogen. Als alle laadstations bezet zijn, dan wordt het vermogen evenredig verdeeld over de verschillende stations. Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare stroom.

Laadpaal voor zakelijke rijder

Heeft u thuis een laadpaal voor uw lease auto, dan kunnen wij het systeem zo inrichten dat u een gespecificeerde factuur krijgt voor de laadsessies van uw laadstation. Zo kunt u de kosten van het laden bij uw werkgever in rekening brengen. We gebruiken de laatste technologie om de auto optimaal te laden en vragen krachtstroom bij uw netwerkbeheerder aan, wanneer we de laadpaal plaatsen.

Bedrijfsklaar opgeleverd

Wij bieden u de keuze uit verschillende typen laadpalen en adviseren u graag over het voor u meest geschikte type. Vervolgens zorgen we voor het plaatsen en leveren we de laadpaal bedrijfsklaar op, inclusief de benodigde aanpassingen van uw groepenkast, de juiste voedingskabels en de jaarlijkse controle van de beveiliging. We leveren reguliere laadpalen (AC) maar ook snelladers (DC).

Type laadpalen

Er komen ieder jaar steeds meer elektrische auto’s bij. De meeste auto’s rijden nu al meer dan 300km met één keer laden. Omdat de auto niet zo snel volgetankt is, vraagt dit om andere mogelijkheden. U wilt net als iedereen efficiënt laden op de momenten dat het uitkomt.

Door gebrek aan tijd, ruimte of energie moet u slim gaan laden. Welke mogelijkheden heb je, wat zijn de verschillen en waar moet je voor kiezen?

  • Binnen 48 uur contact
  • Advies op maat
  • Toekomstbestendig

Type laadpalen

  • Slim laden
  • Standaard laders
  • Snel & slim laden

Slim laden

Naarmate het aantal elektrische auto’s op de weg blijft toenemen, neemt ook de vraag naar betrouwbare en efficiënte laadpalen toe. Slim opladen is een technologie die het oplaadproces optimaliseert om verstoringen tot een minimum te beperken en het gebruiksgemak te maximaliseren. Slimme laders kunnen bijvoorbeeld oplaadtijden plannen die samenvallen met daluren, zodat je geld kan besparen op opladen.

Slimme laders kunnen ook communiceren met andere apparaten, zoals slimme meters, om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid stroom op het juiste moment wordt geleverd. Dit helpt blackouts en brownouts te voorkomen en houdt het elektriciteitsnet stabiel. Bovendien kunnen slimme laders realtime-informatie verstrekken over bijvoorbeeld oplaadniveaus en de geschatte tijd tot het oplaadpunt volledig is opgeladen, zodat bestuurders hun ritten overeenkomstig kunnen plannen. Door het oplaadproces efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken, dragen slimme laders bij tot een snellere invoering van elektrische voertuigen.

Toekomstbestendige optie.

Standaard laders

Bij iedere parkeerplaats een eigen laadpaal? Uw bedrijf is klaar om te laden voor al uw klanten en personeel.

Naarmate elektrische auto’s populairder worden, is de behoefte aan meer laadpalen duidelijk. Hoewel veel eigenaren van elektrische auto’s hun auto thuis opladen, zijn er ook andere momenten waarop een laadpaal handig zou zijn. Op het werk of bij de winkel bijvoorbeeld. Dit bied een kans voor werkgevers om goed werkgeverschap te tonen.

Voor winkels, restaurant is het plaatsen van een laadpaal een kans om extra te verdienen of een betere positie in te nemen tegen de concurrentie. Een standaard laadpaal voor de deur heeft geen ingewikkelde processen. Inpluggen, laden en betalen.

Meer informatie over een standaard laadpaal? Neem contact op of vraag een offerte aan.

Snel & slim laden

250 km laden in een uur? Met een snellader is dit mogelijk. Ideaal als personeel en klanten maar kort op locatie aanwezig is. Even laden en weer door.

Snellaadstations voor elektrische auto’s worden steeds populairder naarmate het aantal elektrische autobezitters blijft toenemen. Er zijn veel voordelen aan snelladen, waaronder de mogelijkheid om uw auto op te laden in een kortere tijd en het gemak van de mogelijkheid om uw auto op te laden op meerdere locaties.

Er zijn echter ook enkele potentiële nadelen van snelladen, het is niet overal mogelijk een snellader te plaatsen. De capaciteit die een snellader vraagt is niet overal aanwezig.

Neem daarom eerst even contact op voor overleg.

laadpaal-installatie-populariteit

Wetgeving rondom laadpalen

Heeft uw bedrijfspand ook meer dan 20 parkeervakken? Dan is het vanaf 2025 wettelijk verplicht een laadpaal te laten plaatsen en installeren. En wist u dat bij een nieuw bedrijfspand of als u een grondige renovatie uitvoert de laadpaal nu al verplicht is bij 10 parkeervakken?

Valt uw bedrijf nu nog buiten deze wettelijke verplichting, dan kan het alsnog voordeliger zijn om nu een laadpaal te plaatsen en mee te profiteren van de huidige subsidies en financieringsmogelijkheden.

Onderhoud van de laadpaal

Om uw laadpaal ook op de lange termijn in goede conditie te houden, bieden wij een serviceplan aan waarbij we de laadpalen onderhouden en inspecteren.Door het onderhoud te laten uitvoeren zorgt u voor een langere levensduur van uw laadstation én dat uw laadstation bij iedere laadsessie optimaal presteert. Daarnaast wordt de kans op storingen door preventief onderhoud verkleind en kunt u altijd volledig opgeladen wegrijden. Ondanks dat laadstations en de gebruikte hardware onderhoudsvriendelijk zijn verdient het de voorkeur om deze jaarlijks te controleren, zeker als het laadstation dagelijks wordt gebruikt.

Het onderhoud van een laadstation bestaat uit:

• Beproeven aardlekschakelaars;
• Controle van de veiligheidsaarding;
• Inspectie van de laadkabel en/of laadcontactdoos;
• Testen laadpaal op werking. Indien geen auto aanwezig is wordt er een laadsessie gesimuleerd;
• NEN1010 controle meterkast & inspectie van de groep die het laadstation beveiligd;
• Infrarood inspectie van binnenwerk laadstation & meterkast;
• Controleren van aandraaimomenten;
• Reinigen van het laadstation aan de binnen- en buitenzijde;
• Opstellen van het meetrapport.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen, vul dan ons contactformulier in.

Binnen 48 uur reactie

023 - 562 2763    023 - 562 2763
    [email protected]