Brandpreventie woning

Brandpreventie woning

Wist u dat een brand zich zéér snel kan uitbreiden? Binnen drie minuten kan een beginnend brandje veranderen in een uitslaande brand met verduisterende, giftige rook. Hoe eng de vlammen ook zijn, de meeste mensen die omkomen bij brand sterven binnen enkele minuten aan verstikking door de rook. Hoeveel tijd heeft ú nodig om kruipend in het pikkedonker buiten te komen?

Dus bij brand geldt: hoe eerder ontdekt, hoe beter. Een goede rookmelder waarschuwt u bij onraad. Zorg voor een vluchtplan, zodat uw gezin of huisgenoten veilig buiten komen.

Rookmelders

Het installeren van rookmelders bij nieuwbouw en renovatie in woningen is in Nederland gebonden aan strenge richtlijnen en normen. Niet alle rookmelders voldoen aan al deze normen.

Rookmelders moeten geplaatst worden in alle ruimten die als vluchtroute gebruikt worden om de woning te verlaten. Rookmelders hebben een technische levensduur van tien jaar. Daarna wordt de detectie onnauwkeuriger en wordt er bij een brand niet of niet op tijd gealarmeerd.

Met Concept Elektro kiest u voor veiligheid, kwaliteit en zekerheid. Onze zeer deskundige vakmensen staan altijd voor u klaar. Wij geven u vrijblijvend advies over hoe brandpreventie toe te passen in uw woning. Vul ons contactformulier in of bel ons.

023 - 562 2763    023 - 562 2763
    [email protected]